Winkelmandje
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Direct inloggen! Vul het bij shizo bekende email adres + wachtwoord in om meteen in te loggen.
Registreren als klant
Voor een Shizo account hoef je alleen je voor- en achternaam, email en zelfgekozen wachtwoord verplicht in te vullen. Met een account ga je sneller door het bestelproces en bewaar je al je bestellingen.
04 Jan 2016

Hoe lang is mijn cosmetica houdbaar?

Dat restje lipgloss uit 2013 in die fantastiche kleur die je nergens meer kunt kopen betekent niet dat je die nog probleemloos kunt gebruiken. Op veel traditionele make-up producten staat niet vermeld hoe lang je ze kunt bewaren. Maar alle producten zijn nou eenmaal onderhevig aan bederf.
Wanneer moet je cosmetica producten nou precies weggooien?
Onderstaand lijstje helpt je op weg om je natuurlijke of groener wordende make-up stash gezond te houden.

Houdbaarheidssymbolen

symbool houdbaarheid cosmetica
Algemene tip: Op cosmeticaproducten staat een houdbaarheidssymbool vermeld.
Dit symbool geeft aan hoe lang het product na opening nog te gebruiken is. 

Huidverzorgingsproducten

Producten in pompflesjes en tubes zijn meestal langer houdbaar dan producten in potjes. Crèmes in potjes zijn ongeveer een jaar houdbaar na opening. Als je je vingers gebruikt kan dit bacteriën in de crème achterlaten. Door een klein spateltje te gebruiken kan je de levensduur van je potjes zeker met 6 tot 9 maanden verlengen. Cleansers, toners en serums en huidoliën blijven gemiddeld 6 tot 12 maanden goed.

Vloeibare Foundation en Concealer

Foundation is gemiddeld 6 tot 12 maanden houdbaar na opening. Concealer zo’n 12 tot 18 maanden. Je kunt de levensduur van deze producten verlengen door zo weinig mogelijk huidcontact te maken met de opening en kwasten en sponsjes goed schoon te houden. Zo voorkom je dat er ongewenste bacteriën in het product terecht komen. Is de kleur veranderd of vindt er schifting plaats? Gooi het weg!

Poeder foundation, Blushers en Bronzers

Make-up op poederbasis kan je tot 3 jaar na opening gebruiken. Let op dat je tools zoals kwasten of sponsjes regelmatig schoon maakt. Cream blushers en andere make-up op crèmebasis gaat ongeveer een jaar mee. Als de kleur verandert of de formule is uitgedroogd, gooi het dan weg. De Poeder Foundations van Inika zijn na opening 3 jaar te gebruiken. Ongeopend zijn ze vrijwel onbeperkt houdbaar. 

Oogmake-up

Mascara en oogpotloden kan je ongeveer 1 jaar gebruiken, mits de formule niet is aangetast. Omdat je deze producten bij je ogen – een gevoelig gebied - gebruikt wil je juist met deze producten problemen en mogelijke infecties voorkomen. Bewaar mascara op een koele droge plek. Bewaar je jouw mascara bijvoorbeeld in de badkamer, vervang deze dan elke 3 tot 6 maanden. Oogschaduw in poedervorm gaat zeker 2 jaar mee als je je kwasten schoon houdt en bacterievorming weet te voorkomen. Gebruik je een vloeibare of gel eyeliner? Deze zijn zeer gevoelig voor bederf. Vervang deze elke 2 tot 4 maanden.

Lipstick, Lipgloss en Lippenbalsems

De meeste lipproducten hebben een houdbaarheid van 1,5 tot 2 jaar. Maar het zijn ook typisch van die producten die lang onderin je make-uptasje kunnen blijven schuilen. Ruikt je lipstick of gloss na een tijdje anders dan in het begin? Gooi het weg!

Out with the old, in with the new!

Als je jouw make-up stash grondig hebt bekeken en opgeschoond, wil je misschien wel wat producten vervangen.
Maar waar te beginnen?

INIKA
Als je nog geen ervaring het met minerale make-up (minerale poeders zijn zeer lang houdbaar!) probeer dan de Trial Packs van Inika. Met een setje met mini’s ontdek je snel welke basisproducten zoals foundation voor jou geschikt zijn en kun je al snel je collectie uitbreiden. Shop Inika...

PACIFICA
Pacifica heeft de collectie in 2015 flink uitgebreid met huidverzorging en make-upproducten en er komen nog steeds nieuwe producten bij. Het assortiment varieert van primers en concealers tot lipglosses, waterbestendige mascara’s en prachtige oogschaduwpaletten. Shop Pacifica...

PHB ETHICAL BEAUTY 
De oogmake-up van PHB is niet alleen gecertificeerd vegan, halal en cruelty-free. Ook de kwaliteit is uitstekend. De minerale mascara heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept en is een shizo bestseller! Shop PHB...
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door deze website te bezoeken en gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies die shizo.nl helpen verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »