Winkelmandje
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Direct inloggen! Vul het bij shizo bekende email adres + wachtwoord in om meteen in te loggen.
Registreren als klant
Voor een Shizo account hoef je alleen je voor- en achternaam, email en zelfgekozen wachtwoord verplicht in te vullen. Met een account ga je sneller door het bestelproces en bewaar je al je bestellingen.
25 Mar 2020

Maakt Hard Water Je Huid Droog? 10 Tips

De hardheid of zachtheid van water kan je huid zodanig beïnvloeden dat sommige mensen hun eczeem zien opflammen afhankelijk van de hardheid van het water.

En het is niet slechts een persoonlijke anecdote: een UK onderzoek concludeerde dat kinderen in de basisschool leeftijd die wonen in gebieden met hard water aanzienlijk vaker lijden aan eczeem dan kinderen in gebieden met zacht water.

Wat doet hard water met de huid?
Hard water bevat mineralen zoals calcium en magnesium, welke de huid irriteren: op de droge of gevoelige huid verhogen ze de ph waarde van het huidoppervlak en veroorzaken jeuk, gevoeligheid en ontstekingsreacties.

 • Hard water laat zeep ook moeilijker opschuimen. In plaats daarvan laat het een laagje achter dat je vaak ziet op kranen en ligbaden. Dit overblijfsel blijft, helaas, ook achter op de huid, waar het poriën afsluit en de natuurlijke oliën tegenhoud die de huid nodig heeft om gehydrateerd en gezond te blijven.
 • Zonder deze oliën om de huidbarriëre in tact te houden, wordt de huid droog en fragiel, en vatbaarder voor irritatie. Wat weer leidt tot jeuk en verdere schade aan de toch al gevoelige opperhuid.
 • De zepige/minerale neerslag die zich lastig laat wegspoelen blijft ook achter op kleding, beddengoed en handdoeken uit de wasmaschine, waardoor de huid eigenlijk constant in contact staat met een irriterende stof.

Dit is allemaal geen fijn nieuws voor mensen met eczeem: niet alleen het water zelf, maar ook alles wat met wasmiddel in hard water wordt gewassen zal de huid dus meer vatbaar maken voor droogheid en jeuk, en dus vatbaarder voor eczeem uitbraken.

10 Tips bij eczeem in hard water gebieden:

 1. Was met warm (geen heet, geen koud) water
 2. Spoel altijd goed af, zonder uitzondering
 3. Verkort de tijd die je doorbrengt in douche of bad
 4. Verminder de hoeveelheid shampoo, zeep en body wash die je gebruikt
 5. Switch naar ongeparfumeerde alternatieven (voor wasmiddel en verzorgingsproducten), die speciaal voor de gevoelige huid gemaakt zijn
 6. Intensiveer je gebruik van natuurlijke moisturisers, vooral balsems en oliën
 7. Soak & Seal: smeer jezelf direct na bad of douch in, zonder uitzondering
 8. Switch naar sulfaat- en zeepvrije bodywash en shampoo; zeep is zeer alkalisch en kan de huid onnodig ontdoen van haar natuurlijke oliën
 9. Verander van water: als je gezichtshuid er echt onder lijdt, gebruik dan liever gebotteld bron water om je gezicht te wassen.
 10. Flink uitpakken? Overweeg om een waterfilter te installeren: de voordelen worden weliswaar niet door onderzoek gestaafd, anekdotisch bewijs suggereert dat waterfilters goed kunnen helpen.

Balmonds Skin Salvation

 

 

 

Bron: Balmonds

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door deze website te bezoeken en gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies die shizo.nl helpen verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »