Winkelmandje
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Direct inloggen! Vul het bij shizo bekende email adres + wachtwoord in om meteen in te loggen.
Registreren als klant
Voor een Shizo account hoef je alleen je voor- en achternaam, email en zelfgekozen wachtwoord verplicht in te vullen. Met een account ga je sneller door het bestelproces en bewaar je al je bestellingen.
18 Jul 2019

Op Reis Met Eczeem: 15 Tips

Als je geluk hebt, heb je deze zomer de tijd om even een welverdiende break te nemen en op reis te gaan. Als je met eczeem of een andere chronische huidconditie leeft, neem je helaas de ongemakken daarvan ook mee op reis. Bereid daarom extra zorgvuldig je vakantiekoffer voor om problemen te minimaliseren en gemak tijdens je vakantie te maximaliseren. 

Hitte, luchtvochtigheid, stof, insecten en onbekend voedsel kunnen huidreacties veroorzaken. Extra hordes die een ontspannen vakantie in de weg kunnen staan. En dan hebben we het nog niet eens over het mijnenveld dat beddengoed in hotels kunnen vormen of de beschikbaarheid van medicijnen.

Wat kan je doen om je voor te bereiden?

1. Gebruik geen nieuwe, onbekende huidverzorgingsproducten als je gaat reizen
Hou het bij voor jou al bekende en gebruikte producten of patch test minimaal een week voor vertrek intensief. Vooral bij zonnebrand producten.

2. Pak reisformaten in
Giet producten over in kleinere potjes en flesjes die je bij de hand kunt houden in cabine, trein, auto of boot. Blijf onderweg gehydrateerd!

3. Pak slim in
Neem kleding mee die je in laagjes kunt dragen en die makkelijk en snel aan en uit gaan mocht je het snel warm of koud krijgen.

4. Ga voor lengte
Neem extra lichte, dunne katoenen kleding mee met lange mouwen en lange broekspijpen; deze zijn comfortabeler en beschermen je huid beter.

5. Neem een extra kledingsetje mee in je handbagage
Handig als je tijdens of meteen na de reis moet omkleden, of als je bagage vertraagd of kwijt is.

6. Neem meer creams mee dan je nodig denkt te hebben
Wees niet gierig of zuinig, je huid heeft op vakantie waarschijnlijk veel meer hydratatie nodig dan verwacht. De voor jouw huid geschikte crèmes zijn mogelijk ter plaatse niet verkrijgbaar.

7. Was zelf je kleding
Neem je eigen vertrouwde wasmiddel mee! Neem eigen beddengoed, lakens, kussenslopen en handdoeken mee als je erg gevoelig bent voor synthetische wasmiddelen.

8. Douche kort en vaak!
Was stof, zwembadwater, pollen en andere allergenen van je huid zodra het kan, maar houdt het douchen kort.

9. Controleer je kamer bij aankomst
Verwijder allergenen zoals geparfumeerde toiletartikelen, stoffige dekbedden, kussens of luchtverfrissers en laat een briefje achter voor het personeel dat ze dit niet hoeven te vervangen.

10. Ga voor airconditioning
Als je keus hebt uit een kamer met of zonder airco, neem dan altijd airco zodat je kunt afkoelen, maar vergeet niet om je huid veel intensiever te hydrateren omdat airco ook uit kan drogen.

11. Cooling packs
Gebruik koude doekjes of cooling packs of je huid af te koelen.

12. Weet waar je bent
Zorg dat je direct na aankomst weet waar de dichtstbijzijnde apotheek en medisch centrum zijn.

13. Verzekering
Check je reisverzekeringspolis zodat je dekking afdoende is voor onverwachte extreme situaties.

14. Neem genoeg medicatie mee!
Neem al je medicatie en creams die je nodig kan hebben mee, zelfs als het een beetje overdadig lijkt. Je kunt ze misschien niet verkrijgen op de locatie waar je verblijft.

15. Water
Drink veel water: neem een hervulbaar flesje mee en vul het regelmatig bij. 


REIS TIP: Balmonds Skin Rescue Starter Kit

Balmonds Skin Rescue Kit

 

bron: Balmonds
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door deze website te bezoeken en gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies die shizo.nl helpen verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »