Winkelmandje
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Direct inloggen! Vul het bij shizo bekende email adres + wachtwoord in om meteen in te loggen.
Registreren als klant
Voor een Shizo account hoef je alleen je voor- en achternaam, email en zelfgekozen wachtwoord verplicht in te vullen. Met een account ga je sneller door het bestelproces en bewaar je al je bestellingen.
17 May 2018

Shaving Guide - Scheer glad en strak zonder rode vlekjes en bultjes

Shaving Guide - Scheer je strak en glad zonder rode vlekken en bultjes
Het bikini seizoen is begonnen. Tijd om extra aandacht te besteden aan je lady parts! Als je graag scheert 'down there' heb je vast ervaring met bultjes en rode vlekjes. Niet sexy, maar bijna iedereen die kiest voor scheren ervaart dit wel eens.
Wist je dat je deze onaantrekkelijke bijwerking van scheren in de meeste gevallen gewoon kunt voorkomen? De sleutels tot een succes intieme scheerbeurt: goede hygiëne, de juiste producten en minimale huidfrictie.


Waardoor onstaan rode vlekjes na het scheren?

Een ontstoken haarzakje, veroorzaakt door micro-schade in de huid waar bacteriën zich vormen is feitelijk de reden. Ontstekinkjes kunnen ook ontstaan door ingroeiende haartjes. Als je stug of dik haar hebt, heb je meer kans op ontstoken haarzakjes. Ook als je veel zweet maar nauwelijk doucht of reinigt heb je meer kans op huidonstekingen. Als je zeer actief bent en je huid ondervindt veel frictie, ook dan heb je meer kans op rode vlekjes. Bijvoorbeeld bij de randjes van je slipje. En sommige mensen hebben gewoon de pech sneller ontstekinkjes te ontwikkelen dan een ander.

Shaving Guide Lip Organic Intimate Care
foto: Lip Intimate Care


Aan de slag:

1. Kort je schaamhaar in. De haren zijn ideaal korter dan 0,6 cm.

2. Scheer altijd onder de douche. Warm water opent de poriën. Was je hele intieme zone zorgvuldig met de een natuurlijke reinigingsolie om bacteriën te verwijderen.

3. Masseer het gebied royaal in met een natuurlijke scheerolie.

4. Trek de huid strak met je andere hand voor je begint met scheren. Met de haargroei meescheren is het fijnste voor je huid, maar je kunt ook tegen de haargroei in scheren voor een gladder resultaat. Experimenteer om te zien hoeveel je huid aankan. Heb je stug haar of een zeer gevoelige huid, scheer dan vooral mét de haargroei mee. Over-scheer het gebied niet. Scheer alleen zoveel als nodig is om het haar te verwijderen. Als je te vaak over hetzelfde stuk huid scheert heb je meer kans op rode vlekjes en bultjes. 

5. Vergeet je billen niet. 

6. Spoed de huid nogmaals goed af en eindig met koud water (down there? Ja, echt doen!) zodat de poriën zich sluiten. 

 

Tips voor na het scheren:

• Bewaar je scheermes diagonaal en droog om slijtage en bacteriën te voorkomen.

• Vervang regelmatig je scheermesje.

• Vermijd te strakke onderkleding en trek je slipje lekker uit zodra het kan.

• Houd je huid schoon en reinig je intieme zone regelmatig met olie. 

• Probeer niet aan je huid te krabben bij jeuk of kriebel na het scheren. 

• Scrub je huid 2 tot 3 keer per week als je last hebt van ingroeiende haren. 

 
Happy shaving!

Bron: Lip Initimate Care

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door deze website te bezoeken en gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies die shizo.nl helpen verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »