Winkelmandje
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Direct inloggen! Vul het bij shizo bekende email adres + wachtwoord in om meteen in te loggen.
Registreren als klant
Voor een Shizo account hoef je alleen je voor- en achternaam, email en zelfgekozen wachtwoord verplicht in te vullen. Met een account ga je sneller door het bestelproces en bewaar je al je bestellingen.
13 Apr 2020

Double Cleansing: Wat Is Het En Wat Zijn De Voordelen?

WAT IS DOUBLE CLEANSING?
Double cleansing is een reinigingsmethode voor de gezichtshuid die in Zuid-Korea en Japan al decennia populair was, voor het overwaaide naar het Westen.
Simpel gezegd is DOUBLE CLEANSING het twee keer reinigen van de gezichtshuid, waarbij je na elkaar 2 verschillende reinigingsproducten, ofwel ‘cleansers’, gebruikt.
Het eerste product dat je bij double cleansing gebruikt is een reinigingsolie, reinigingsbalm of een vloeibare cleanser op oliebasis. Het tweede product is een ‘normale’ in water oplosbare reinigende milk, foam, cream, gel of lotion.


WAT IS DOUBLE CLEANSING MET NATUURCOSMETICA?
Double cleansing met natuurcosmetica betekent dat je uitsluitend natuurlijke cleansers gebruikt om je huid dubbel te reinigen. Dus cleansers die een zeer hoog percentage natuurlijke en/of biologische ingrediënten bevatten en nooit agressieve stoffen zoals sulfaten of veel alcohol. En uiteraard zonder milieuonvriendelijke stoffen zoals microplastics!
Double Cleansing met natuurcosmetica betekent milde formules die de huid niet kunnen irriteren. Uitgekiende formules die  die ook geschikt zijn voor gevoeliger huidtypen. Er zijn ook uitstekende natuurlijke double cleanse producten voor de extreemgevoelige huid.

Kan ik ook een pure olie gebruiken?  Je kunt een pure olie gebruiken als eerste stap, maar pure oliën laten een laagje achter op je huid die lastig te verwijderen is. Dit laagje zal ook make-up en of spf resten bevatten die je nou juist van je huid wilt verwijderen. Cleansing oils zijn speciaal geformuleerd om met water te mengen zodat er een melkachtige textuur ontstaat, die zich eenvoudig van de huid laat afspoelen.

Balmond Cleansing Oil

IS DOUBLE CLEANSING GESCHIKT VOOR MIJ?
Double cleansing is aan te raden als je dagelijks een (mineraal) SPF product met de ingrediënten titanium dioxide en/of zinkoxide op je huid gebruikt (en dat zou je zeker moeten doen!), of als je veel make-up en/of waterproof make-up en producten als make-upsetting spray draagt. In al deze gevallen zal een enkelvoudig reinigingsritueel niet voldoende zijn om je huid goed schoon te krijgen en alle bacteriën en vervuiling van je huid te verwijderen.

Draag je niet of nauwelijks make-up of zonbescherming, verwijdert je huidige cleanser echt alle vuil van je gezicht zonder build-up of restanten, blijf dan gewoon doen wat al goed voor je werkte.
Double Cleansing kan je natuurlijk ook af en toe toepassen. bijvoorbeeld na een speciale gelegenheid of avondje uit waarbij je meer make-up hebt gedragen dan normaal.

Kies voor je reinigingsritueel, en dus ook bij double cleansing, altijd voor producten die passen bij jouw huidtype. Heb je een vette huid? Dan kan double cleansing een goede optie zijn als je gewone cleanser het overschot aan olie op je huid niet verwijdert, maar een sterkere reiniging je huid juist droog en strak laat aanvoelen. Je kunt in dit geval beter twee milde reinigers gebruiken!

Weet je niet zeker wat je het beste kunt gebruiken? Vraag Shirley van Shizo Natural Cosmetics dan gerust om advies!WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DOUBLE CLEANSING?
Gedurende de dag verzamelen vuil en bacteriën zich op de huid. Als je daar ook nog make-up bij draagt en/of zonbescherming, dan kan je je voorstellen dat je huid verstopt of geïrriteerd kan raken. Met  double cleansing haal je echt ALLE vuil van je gezichtshuid. De eerste ronde reiniging breekt de make-up, spf en talg af op het huidoppervlak; de tweede ronde reinigt veel dieper. Hiermee reinig je diep in de poriën en verwijder je alle onzuiverheden.

Een dagelijkse double cleansing routine zorgt ook voor een frissere teint. Zeker als je het combineert met een exfoliërend reinigingselement zoals bijvoorbeeld een Pai reinigingsdoekje dat je bij diverse Pai Skincare producten zoals de cleansers ontvangt.

Double cleansing geeft je ook een betere ondergrond voor je andere huidverzorgingsproducten.
Serum, dag en nachtcrème of speciale nachtelijke huidtreatments werken veel effectiever en dieper als je huid schoon is en vrij van dode huidcellen.

Pai Skincare Cleansing Oil

HOE WERKT DOUBLE CLEANSING?

STAP 1 - is het verwijderen van make-up en/of SPF zonbescherming met een olie cleanser.

  1. Masseer reinigingsolie (cleansing oil) in op de nog droge huid. Je zult zien dat de make-up zicht hecht aan de olie en dat dit zich vermengt. Masseer minimaal 30 seconden in kleine ronddraaiende bewegingen.
  2. Voeg wat water toe. Je zult zien dat textuur nu melkachtig en vloeibaar wordt.
  3. Spoel je gezicht nu goed af met lauwwarm water. Er zou nu geen spoor make-up of SPF meer op je gezicht aanwezig moeten zijn. Zo niet, herhaal dan de oil cleanse eerst nog een keer.
  4. Dep je gezicht slechts een beetje droog, zodat het lichtvochtig blijft.

STAP 2 - is het diep reinigen met reguliere cleanser op water basis:

  1. Neem je normale cleanser en reinig je huid zoals je gewend bent om te doen.
  2. Spoel de huid goed af en dep droog.

STAP 3 - vervolg met je huidverzorgingsroutine (toner, olie, serum, cream, etc)


WANNEER EN HOE VAAK KAN IK DOUBLE CLEANSING TOEPASSEN?
Double cleansing pas je maximaal 1 keer per dag in de avond toe als onderdeel van je avond reinigingsroutine.
’s Ochtends double cleansen is overbodig en niet aan te raden. Zo voorkom je ook dat je huid ‘overwast’ en stript van haar natuurlijke huideigen oliën.

Hoe vaak je double cleansing gebruikt hangt af van jouw persoonlijke beautyroutine en lifestyle.
Draag je dagelijks veel make-up en woon/werk je in een stedelijke omgeving? Pas double cleansing dan zeker dagelijks toe, als vast onderdeel van je reinigingsroutine!


Shop Natuurlijke en Biologische Cleansing Oils / Butters voor Double Cleanser: 

Pai Skincare Light Work Rosehip Cleansing Oil 

Balmonds Omega Rich Cleansing Oil

Antipodes Grapeseed Butter Cleanser

MÁDARA Melting Cleansing Oil

Alex Carro Facial Cleanser

 

MÁDARA Cleansing Oil

 

Dit arikel delen:

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door deze website te bezoeken en gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies die shizo.nl helpen verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »