Hi, fijn dat je ons hebt gevonden! Ik ben Shirley, oprichter van Shizo Natural Cosmetics en de webwinkel Shizo.nl. 
Shizo.nl ontstond in 2007 vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten en make-up. Na een acute allergische reactie op alle verzorgingsproducten die ik gebruikte begon ik mij te verdiepen in cosmetica-ingrediënten. Als je dan eenmaal ontdekt en weet wat je al die jaren op je huid gesmeerd hebt en wat het voor je gezondheid kan betekenen, wil je alleen nog maar natuurlijke producten! Lees ons hele verhaal...

Zo begon mijn speurtocht naar 'groene' alternatieven en natuurlijke en biologische topmerken. En die zijn er absoluut. Alleen waren deze niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar. En waarom zou een 'natuurlijk' product niet sexy en chic mogen zijn?
Daarom hebben ik Shizo.nl voor jou gecreëerd. Je vindt hier mooie en kwalitatief de beste natuurlijke en biologische merken. Als je net als ik dol bent op mooie kwaliteitsproducten, maar dan zonder de chemische en synthetische ‘nasties’, dan heb je in Shizo je nieuwe huisleverancier gevonden! 

Natuurlijke en biologische producten
Heerlijke, eerlijke producten die met zorg door Shizo voor je zijn geselecteerd. En met liefde en aandacht gemaakt door bijzondere, eco-bewuste cosmeticafabrikanten waar we in veel gevallen rechtstreeks contact mee hebben. Hier vind je producten die vrij zijn van petrochemische bestanddelen, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen (synthetisch parfum), sulfaten, siliconen, propylene glycol, PEG’s en phtalaten. 

Voor wie?
De natuurlijke en biologische producten op shizo.nl zijn geschikt voor iedereen die houdt van een natuurlijke en groene lifestyle met een vleugje luxe.
Heb je last van allergieën, eczeem of een zeer gevoelige huid? Ook dan zijn onze natuurlijke en biologische producten meestal een fijn alternatief en shop je hier naar hartelust.

Wat bieden we: 
- Natuurlijke en biologische producten, waarvan vele met biologisch keurmerk
- Persoonlijke service bij het vinden van de juiste merken en producten voor jouw huid
- Samples, proefverpakkingen en starter kits om het ontdekken nog makkelijker te maken
- Selectie op ingrediënten, ethische waarden en waar mogelijk carbon footprint 
- Uitgebreide, eerlijke productinformatie, inclusief volledige ingrediëntenlijsten
- Alleen dierproefvrije producten en een zeer grote keuze aan 100% vegan en zelfs halal gecertificeerde producten
- Een fijne en betrouwbare webwinkel met meerdere veilige betaalmogelijkheden, waaronder achteraf betalen

Ons team

Shirley: Multi-tasking ecomama. Lover of all things green, vegan and ecofabulous. Het creatief en zakelijk brein achter Shizo Natural Cosmetics en Shizo.nl. Verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van Shizo.nl. In het wild kom je Shirley tegen in de Showroom in Badhoevedorp, bij de luxere lifestyle en shopping evenementen en bij workshops waar onze niche merken echt tot leven komen.   

Bart: 
Multi-tasking ecopapa. Relaxed tot op het bot. The voice of reason. Roept de perfectionist Shirley dus nogal eens tot de orde. Verantwoordelijk voor PR. Als je Shizo.nl online, in een blad of ander medium hebt gespot, had hij er hoogstwaarschijnlijk iets mee te maken.   

Duurzame webwinkel - duurzame bedrijfsvoering

Milieubewust en duurzaam ondernemen is voor ons belangrijk, dus proberen wij dit in onze bedrijfsvoering zo ver mogelijk door te voeren. Als klant merk je dit bijvoorbeeld aan de manier waarop wij bestellingen inpakken en verzenden.

Bij ons zal je bijvoorbeeld geen onnodige niet-duurzame materialen in of aan de buitenkant van je pakket vinden. Bij ons krijg je ook geen gelikte of gekleurde verzenddozen of luxe vloeipapier, maar eenvoudige recyclebare, kartonnen dozen met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Wel zo groen!
We hergebruiken al het verpakkings- en opvulmateriaal van onze merken en leveranciers en zelfs materiaal van onze IT-support partner (luchtzakjes). Het gebruik van papier proberen wij tot het minimum te beperken. 

Shizo = Eerlijk, Exclusief, Eco-chic. Probeer het maar eens uit. 
Kleine waarschuwing: shoppen bij Shizo kan een zeer verslavende gewoonte worden! Je huid zal je dankbaar zijn. 

Enjoy! 

Met groene groet,
Shirley & Bart (team Shizo)

Volg Shizo op

Instagram: 

Volg Shizo op Instagram

Facebook: